Forkæl dem du holder af - køb et Gavekort Køb nu

Oplev Stevns Klint - Unesco Verdensarv

Stevns Klint er Unesco Verdensarv

I sommeren 2014 blev Stevns Klint under stor pressebevågenhed udnævnt til Unesco Verdensarv.

For at komme på Unescos liste for Verdensarv skal det optagede sted have haft en enestående universel betydning for nuværende og kommende generationer af hele menneskeheden.

Stevns Klint gemmer på en af de mest dramatiske begivenheder i jordens og livets historie. Midt i den hvide klint, mellem kridt og kalklaget findes et tyndt lag ler, kaldet fiskeleret, som fortæller historien om den gigantiske naturkatastrofe, der for 66 millioner år siden ramte jorden. Enorm vulkanisme og en gigantisk asteroide ramte jorden i Mexico og førte til en massedød, der udslettede dinosaurerne og over halvdelen af alle dyrearter på jorden.

Stevns Klint er det bedste sted i verden at studere fiskeleret

Unesco Verdensarv er den fornemmeste liste i verden over natur og kultursteder. Det er Unesco, som afgør hvilke steder, der kommer på listen. Der er idag 1007 steder optaget på listen.

Hjælp os med at passe på verdensarven!

Læs mere og download
Du kan læse mere om Stevns Klint her

Kom tæt på vores verdens store dramaer
Verdensklasse oplevelser langs Verdensarv Stevns Klint. En rask travetur langs klinten og tæt på hemmelighederne under jorden. Dagsudflugter med håndplukkede oplevelser DOWNLOAD PDF BROCHURER HER

Spis med udsigt til verdensarven
Rødvig Kro & Badehotel har en unik beliggenhed med Rødvigs bedste udsigt over Stevns Klint. Fra alle kroens lokaler og flere værelser på 1. sal kan udsigten nydes fra første parket. Vi har et udendørs serveringsareal, hvorfra der også er et fantastisk udsyn over klinten og Østersøen.


Top

VIND

GAVEKORT PÅ KR. 500,-

Tilmeld dig vores nyhedsmail og deltag i vores månedlige lodtrækning om et gavekort på 500 kr. til Rødvig Kro & Badehotel.