Forkæl dem du holder af - køb et Gavekort Køb nu

Stevns Klint er Unesco Verdensarv

I sommeren 2014 blev Stevns Klint under stor pressebevågenhed udnævnt til Unesco Verdensarv.

For at komme på Unescos liste for Verdensarv skal det optagede sted have haft en enestående universel betydning for nuværende og kommende generationer af hele menneskeheden.

Stevns Klint gemmer på en af de mest dramatiske begivenheder i jordens og livets historie. Midt i den hvide klint, mellem kridt og kalklaget findes et tyndt lag ler, kaldet fiskeleret, som fortæller historien om den gigantiske naturkatastrofe, der for 66 millioner år siden ramte jorden. Enorm vulkanisme og en gigantisk asteroide ramte jorden i Mexico og førte til en massedød, der udslettede dinosaurerne og over halvdelen af alle dyrearter på jorden.

Stevns Klint er det bedste sted i verden at studere fiskeleret

Og netop derfor rejste Walter og Luis Alvarez til Stevns Klint i 1980 for at tage prøver af fiskeleret og måle niveauet af irridium. Kort efter på en konference fremlagde de deres teori om at en asteroide var skyld i dinosauernes uddøen. I 1992 havde de endelig beviset da man, dybt under havets overflade, fandt krateret ud for mexicos kyst.

Unesco Verdensarv er den fornemmeste liste i verden over natur og kultursteder. Det er Unesco, som afgør hvilke steder, der kommer på listen. Der er idag 1007 steder optaget på listen.

I 2022 åbnede Stevns Klint Experience, et oplevelses og formidlingscenter for Stevns Klint som Unesco verdensarv. Centeret er skænket til området via donationer og fungerer, udover udstilling, som et stort forsamlings- og kulturhus.

Stevns Klint Experience er for både voksne og børn. Vi anbefaler at i starter jers besøg i Klintesalen hvor en 34 tons stor kalkblok, udskåret i det aktive Sigerslev kalkbrud, nu er hovedpersonen i en visuel fortælling om de sidste 66 millioner år her på jorden.

Du kan læse mere her

Guidet tur langs Stevns Klint
Vores lokale guide Anne, fra Klintetours tager jer med på en guidet tur langs klinten. Anne er en engageret og dygtig formidler af Stevns Klint Unesco Verdensarv og kan sammensætte ture for alle og med elementer af mindfullness, bålhygge og meget mere. Anne har også løbende ture man kan tilmelde sig. Turene er for både børn og voksne.
Læs mere om Klintetours her

Læs om flere udflugtsmål her


Top

VIND

Getaway ophold

Tilmeld dig vores nyhedsmail og deltag i vores månedlige lodtrækning om et Getaway ophold på Rødvig Kro & Badehotel.